MY ESSENTIAL WARDROBE wil vrouwen helpen een essentiële garderobe op te bouwen die nooit uit de mode raakt en die bestaat uit stukken die ze keer op keer willen dragen. In de overtuiging dat alle vrouwen nooit het gevoel van een lege kast mogen hebben en het verdienen om zich mooi en zelfverzekerd te voelen in de kleding die ze dragen. 

Het merk wil deel uitmaken van de beweging 'van meer naar beter'. Ze willen de 'koop-en-wegwerp'-mentaliteit uitdagen door investeringen in kleding die daadwerkelijk wordt gebruikt aan te moedigen. Tegelijkertijd helpen ze klanten meer verantwoorde keuzes te maken wanneer zij nieuwe kleding kopen, door hun eigen productie van meer verantwoord gemaakte kleding.

 

The Clothed is duurzaam, heeft een premium kwaliteit en biedt minder verspilling door langer draagplezier. Het bedrijf werkt uitsluitend met fabrikanten waar de juiste werkomstandigheden worden gehanteerd. Ze gaan verder dan de geldende milieu eisen: zo wordt katoen in de fabriek bijvoorbeeld zo min mogelijk gewassen en worden er zo min mogelijk chemische stoffen gebruikt. Daarbij wil het merk niet het ‘zoveelste’ kledingmerk zijn, maar willen ze liever een mooie basis collectie. Wij krijgen de kledingstukken van The Clothed aangeleverd in hoogkwalitatieve gerecyclede paperbags. 

SELECTED FEMME staat voor tijdloze elegantie in een ongedwongen manier van leven. Alles draait om evenwicht, eenvoud en persoonlijke expressie. Met een authentieke mix van klassieke stijlen en individuele mode items van kwaliteit en aandacht voor detail. De onafhankelijke vrouw van vandaag moet zich comfortabel voelen in haar kleding, maar waardeert altijd een actuele aanpak. Responsibly Crafted is de merkfilosofie van SELECTED FEMME. Hierbij verminderen ze hun impact op het milieu tot het ondersteunen van mensenrechten en dierenwelzijn. Ze geloven in het gebruik van de juiste materialen die afval, uitstoot en waterverbruik beperken en in materialen die afkomstig zijn met respect voor dieren, boeren en hun land. Het merk gelooft in een lange levensduur. In het testen en ontwerpen van kleding die lang meegaat. Om consumenten te helpen op de juiste manier voor hun kleding te zorgen. Daarnaast gelooft het bedrijf in circulariteit. In ontwerpen voor recycling en het vernieuwen van gebruikte kleding voor een nieuw leven.
In herstellende manieren van ontwerpen die een circulaire economie ondersteunen.